Sena Vladoiu

Născută în 1983 la București, a urmat Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti (1993-2002) şi cursuri de facultate în limba engleză-japoneză ale Universității Creștine Dimitrie Cantemir (2007-2009). Deţine, totodată, atestare profesională pentru cursuri de limbă japoneză acreditate de Ambasada Japoniei în România.

Începând cu anul 1999, din clasa a VIII a, ca elevă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, a avut colaborări cu Opera Naţională din Bucureşti în spectacolele “Don Quijote”, „Hansel şi Gretel” şi “Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici”.

A dansat în trupe de dans şi balet în cadrul emisiunilor TV, apoi în Japonia (2002 -2006), iar între anii 2006 – 2011 a făcut parte din trupa de balet a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, alături de care a realizat nenumărate spectacole precum şi turnee în ţară sau străinătate.

În 2011, timp de un an, alături de Tristage Production, balerini ai Operei din Cluj și Iași, dansează în parcul tematic Tera Mitica, Benidorm, Spania.

Din 2009, este profesor de balet în grădinite, școli şi centre de dezvoltare a personalității pentru copii, iar in 2012 renunță la cariera de scenă şi înființează propriul studio de balet unde îndrumă şi pregăteşte copii, cu pasiune şi atenţie, pentru a urma o carieră în coregrafie.

Este unul dintre cei 4 fondatori ai Asociației Mișcarea pentru Balet și Artele Spectacolului. In anul 2018, a fost Consilier artistic și PR al Baletului Operei Naționale București. 

Din anul 2019 este parte din echipa de redacție și Consiliul Artistic Editorial al primei reviste dedicate baletului, Ballet Magazine România.