Sena Vladoiu

A urmat Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti (1993-2002) şi cursuri secția engleză-japoneză a Universității Creștine”Dimitrie Cantemir” (2006-2008). Deţine, totodată, atestare profesională pentru cursuri de limbă japoneză acreditate de Ambasada Japoniei în România.

Începând cu anul 1999, din clasa a VIII a, ca elevă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, a avut colaborări cu Opera Naţională din Bucureşti în spectacolele “Don Quijote”, „Hansel şi Gretel” şi “Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici”.

A colaborat că balerină în spectacole pe litoral, în cadrul Festivalului de la Mamaia și a emisiunilor de divertisment în Televiziune, “Bingo”,“Fiesta de Duminica”,”Sa ne amintim Duminica”,”Bastonul de Maresal”, “Duminica in Familie”.

A dansat în contracte de impresariere artistică în Japonia (2002-2006) și Spania (2011), iar între anii 2006-2011 a făcut parte din trupa de balet a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” cu care a realizat spectacole, turnee în ţară şi în străinătate, revelioane și emisiuni ale posturilor TVR1, Antena 1, Naţional Tv, Kanal D, coregraf Cornel Popovici.

Din anul 2009, a colaborat ca profesor de balet în grădinite, școli şi centre de dezvoltare a personalității pentru copii, iar în anul 2012, renunță la cariera de scenă şi înființează propriul studio de balet unde îndrumă şi pregăteşte copii, cu pasiune şi atenţie, pentru a urma o carieră în coregrafie.

A fost Consilier Artistic și PR al Baletului Operei Naționale București în stagiunea 2018/2019

Este unul dintre cei 4 fondatori ai Asociației Mișcarea pentru Balet și Artele Spectacolului.

Editor și Director Artistic al revistei Ballet Magazine Romania din anul 2019.

Asistent Direcția Balet în cadrul Operei Naționale București din anul 2021.