Regulament

1. DETALII ORGANIZATORICE

1.1. Festivalul Romania’s Dance Cup, Ediția I 2021 – Buftea, oferă şansa tuturor dansatorilor din Romania de a se face remarcaţi la nivel naţional, punând accent pe creativitate, originalitatea ideilor, dezvoltarea şi evidenţierea talentelor.

1.2. Festivalul se desfășoară pe durata a 2 zile, respectiv 19-20 martie 2021.

1.3. Evenimentul va avea loc la Domeniul Palatul Stirbey – Sala Regina Maria, din Orașul Buftea. Pentru localizarea adresei pe Google Maps accesați următorul link: https://goo.gl/maps/Rq3DnNW2BYyBN3Xn7

1.4. Data limită de înscriere pentru această ediție va fi până vineri, 09 martie 2021, ora 24:00.

2. PARTICIPANȚI

2.1. Festivalul este destinat tuturor dansatorilor, şcolilor de dans din țară, unităților de învățământ, palatelor sau cluburilor copiilor din țară, asociațiilor sau fundațiilor culturale pentru tineret, cluburilor sportive de dans, formațiilor și ansamblurilor de dansatori amatori, trupelor de dans din țară.

2.2. Sunt permise multiple intrări ale unui participant în diferite categorii sau discipline (participantul care se înscrie la categoria duo/trio/quartet se poate înscrie şi la alte categorii de dans în cadrul aceleaşi discipline).

2.3. Toţi participanţii înscrişi care primesc mesajul de validare a înscrierii, vor avea dreptul de a participa la festival. Validarea înscrierii poate fi verificată oricând, accesând website-ul festivalului Romania’s Dance Cupwww.romanisdancecup.com.

2.4. Organizatorul își rezervă dreptul de a verifica vârsta participanţilor. De asemenea, își rezervă dreptul de a verifica dacă numărul participanţilor aflaţi pe scenă în timpul momentului artistic este egal cu numărul participanţilor înscrişi în prealabil.

3. SECȚIUNI DE DANS

3.1. Tipurile de secțiuni de dans pentru care se pot face înscrieri:

 1. Balet (performanţă)
 2. Balet (hobby)
 3. Dans modern
 4. Dans contemporan
 5. Dans de caracter
 6. Jazz
 7. Lyrical
 8. Latino show
 9. Dans etno stilizat
 10. Folclor national
 11. Folclor international
 12. Fantezie coregrafică
 13. Acro dance
 14. Gimnastică
 15. Open dance
 16. Mtv commercial
 17. Thematic dance
 18. Urban

3.2. Descrierea disiplinelor:

 1. Balet – Tehnici de balet clasic dansat în papuci flexibili sau poante. Se pot dansa coregrafii clasice, originale, precum și secvențe. Se va juriza în special tehnica, dar și emoția transmisă. Balerinele sub 11 ani NU vor folosi poantele. Este permisă folosirea poantelor numai pentru copiii cu vârste de peste 11 ani.
 2. Dans modern – Se acceptă toate tehnicile de dans, bazându-se în special pe crearea unui show cu impact major asupra publicului. Aceasta categorie cuprinde secțiunea Open, dar se adaugă un plus de show momentului prezentat. Este un stil de dans mai relaxant, mai liber, in care coregraful foloseste emotiile si starile de spirit pentru a-si proiecta proprii pasi, spre deosebire de codul de pasi structurat al baletului. Caracteristici si miscari: intreaga coregrafie trebuie sa fie formata din tehnici moderne de dans si tendinte actuale; sa corespunda incadrarii conform varstei si abilitatilor de miscare ale dansatorilor; pot fi incorporate si alte stiluri precum Break Dance, Hip-Hop, Disco, etc, dar nu trebuie niciodata sa predomine in dansul modern; principalul punct de evaluare va fi nivelul miscarilor, precum si tema si povestea coregrafiei; povestea poate exista atat timp cat nu se pune accent pe ea, este vorba in primul rand de imagini, stari de spirit; Miscarile acrobatice sunt permise si trebuie folosite pentru a fi imbunatatita coregrafia. Elementele de gimnastica legate (miscari multiple de gimnastica, calatorind de la colt la colt) sunt interzise, nu trebuie confundat cu dansul acrobatic.
 3. Contemporan – Prezența stilurilor de dans Graham, Limon, Horton, Cunningham sau Chladek este obligatorie a fi incluse în dansul prezentat. Sunt permise mișcări contemporane și neo-clasice.
 4. Dans de Caracter – Mișcările fac parte din repertoriul baletului clasic inspirate din dansurile tradiționale ale popoarelor europene și nu numai. Printre adaptările populare de dans ale baletului se numără și cele din Ungaria, Rusia, Polonia, Italia, Spania: csárdás, mazurka, tarantella, flamenco, etc.
 5. Jazz – Este premis Jazz-ul clasic, Brodway, Latin sau Liric. Sunt foarte importante mişcările de izolare (policentrice) paralelism, contracții, colapsuri,coordonare, impulsuri și dansabilitate la diferite niveluri. Sunt permise atat piruete de baza (de exemplu: pique-uri), cat si piruete intalnite in balet; Salturile pot fi mici, dar sunt permise si sariturile mari (de ex: jete-uri mari, sărituri rotative); Contractiile – liniile corporale și mobilitatea trunchiului sunt definitoare precum si exagerarea miscarilor; Trecerile si plimbarile specifice sunt definitoare stilului; Dansatorii au voie să interpreteze elemente acrobatice. Nu mai mult de 3 acrobatii intr-un moment solo si nu mai mult de 6 acrobatii intr-un moment de grup.
 6. Lyrical – Dansul Liric este o combinație între dansul de balet și jazz modern. Mișcările sunt adaptate melodiei. Se punctează interpretarea muzicii și transmiterea emoțiilor melodiei. Mișcările unui dansator liric încearcă să arate sensul muzicii. In proportie de 75% versurile trebuie exprimate comform piesei.
  Într-un moment solo, pot fi incluse maxim 3 ACROBATII, iar la un moment de grup pot fi incluse cel mult 6 ACROBATII
 7. Latino – Sunt premise toate stilurile latino precum Salsa, Bachata, Merengue, Tango, Jive , Mambo, Samba, Rumba, etc.
 8. Etno STILIZAT: Transfigurarea într-o manieră proprie cu elemente specifice dansurilor naționale prin tehnici mixte.
 9. Folclor Național / Folclor Internațional – Se punctează respectarea temei cu mișcările specifice dansului național / internațional (după caz), costumele și atitudinea.
 10. Acro Dance – Acrobațiile și elementele de gimnastică trebuie să fie prezente obligatoriu și pot fi combinate cu diferite stiluri de dans astfel încât rezultatul să fie unul spectaculos.
 11. Open – Toate tehnicile, dansurile și spectacolele care nu se regăsesc în celelalte discipline prezentate, ce combină diferite stiluri de dans. Elementele de acrobatică precum Flic sau Danilova înainte pot face parte din dans, dar nu se puncteaza în plus.
 12. MTV Commercial – Aceasta categorie conține dansuri inspirate din videoclipurile MTV ce pot conține diferite stiluri de dans, show-uri și grupuri populare de cântăreți. Se punctează și prezentarea, exprimarea, prezența scenică, dar și tehnica.
 13. Thematic dance – punerea în scenă a unei povești / teme. Este obligatoriu prezența decorurilor și accesoriilor. Sunt permise cântări LIVE, precum și orice stil / tehnică de dans.
 14. URBAN – Toate stilurile Urban Dance, cum ar fi Locking, Popping, Electric Boogalloo, House, Crumping, Bboying (nu poate domina numărul). Sunt permise dansuri de petrecere, Wacking sau Vogueing. În prezentare ar trebui să fie prezente mai multe stiluri recunoscute. De asemenea, caracteristicile (muzica, expresia și îmbrăcămintea) stilului ar trebui să fie observate. Sunt permise elemente acrobatice, cu toate acestea nu trebuie să domine (Acro Dance) și trebuie să se încadreze omogen în dans. Se punctează costumele (corespunzatoare stilului), prezența scenică și tehnica.
 • Tipurile de dansatori de balet:
  • AMATORI – copiii ce practică baletul de maxim 3 ori / săptămână, sedințe a câte maxim 2 ore.
  • PROFESIONISTI – copiii ce studiază baletul in Unitățile de învățământ de profil (cu mai mult de 3 antrenamente / săptămână), oferindu-le un avantaj major în dobândirea de tehnică, execuție și expresivitate a momentului artistic. Pentru o jurizare cât mai corectă față de copii, vă rugăm să respectați încadrarea în aceste 2 categorii.
 • Nivel de pregatire dansatori:
  • INCEPATORI – copiii ce practică dansul de mai puțin de 2 ani de zile şi au 2 antrenamente / săptămână;
  • AVANSATI – copiii ce practică dansul de peste 2 ani de zile şi au mai mult de 2 antrenamente / săptămână;

4. SISTEMUL DE JURIZARE

4.1. Dansul este evaluat pe baza caracteristicilor disciplinei particulare în care este încadrat. Pentru a asigura o notare corectă şi imparţială, juriul format şi calificat va judeca dansurile pe baza unor criterii specifice, după cum urmează:

TEHNICĂ (notare de la 1 la 10) – capacitatea de execuție a mișcărilor specifice genului, în parametrii superiori de precizie, mobilitate, coordonare, viteză.

IMPRESIE ARTISTICĂ (notare de la 1 la 10) – muzicalitate, complexitatea coregrafiei, claritatea, gradul de ocupare al spațiului, numărul de schimbări de formații, costumație, spectaculozitate.

CARACTERUL DANSULUI (notare de la 1 la 10) – identificarea pașilor, mișcărilor și combinațiilor de mișcări specifice stilului de dans, executate pe muzică specifică.

4.2. Juriul este format din 3 până la 5 membri per dans.

4.3. Membrii juriului acordă note de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de jurizare.

4.4. Decizia unui membru al juriului este definitivă şi nu poate fi modificată de către nimeni, cu excepţia cazului de erori evidente care vor fi discutate şi corectate ulterior.

4.5. Deciziile juriului trebuiesc respectate, având în vedere competenţa lor şi munca depusă care necesită o atenţie sporită pe tot parcursul celor 2 zile de festival. Niciun dansator sau oricare alt participant nu poate perturba membrii juriului în timpul jurizării. Orice lipsă de respect faţă de un membru al juriului va fi penalizată de către organizatorul festivalului prin excluderea din Festival.

5. GRUPE DE VÂRSTĂ

5.1. Jurizareapentru fiecare secțiune de dans se va face diferit în funcție de grupele de vârstă și implicit vor fi clasamente diferite pe fiecare categorie de vârstă în parte astfel:

 1. MINI (4 – 6 ani)
 2. KIDS (7 – 9 ani)
 3. JUNIOR (10 – 12 ani)
 4. JUNIOR MAX (13 – 15 ani)
 5. SENIOR (peste 16 ani)

5.2. Data de referinţă pentru calculul vârstei eligibile pentru participare va fi 1 martie 2021.

5.3. Pentru dansurile cu mai mult de un dansator, vârsta se stabilește sub formă de medie generală.

5.4. Pentru a obtine varsta medie a dansatorilor, se va face media aritmetica: se aduna varstele tuturor dansatorilor, apoi se imparte la numarul total de dansatori. În cazul în care rezultatul vârstei medii se termina în 0,5 sau mai mare, se va rotunji până la următorul număr întreg (ex. 6,5 la 7 ).

6. COMPONENȚE

Momentele de dans pot fi constituite dintr-un singur dansator sau mai mulţi dansatori, după cum urmează:

 1. SOLO (1 dansator)
 2. DUO/TRIO/QUARTET (2, 3 sau 4 dansatori)
 3. GRUP (între 5 și 9 dansatori)
 4. FORMAȚIE (între 10 și 30 de dansatori)

7. LIMITE DE TIMP Fiecare componenţa de dans va avea o limită de timp pre-stabilită, după cum urmează:

 1. SOLO (01:00 – 02:00 minute)
 2. DUO/TRIO/QUARTET (01:30 – 03:00 minute)
 3. GRUP (02:00 – 03:30 minute)
 4. FORMAȚIE (03:00 – 04:30 minute)

8. TAXA DE PARTICIPARE

8.1.Taxa de participare se plătește în funcție de momentele de dans la care participă dansatorii astfel:

 1. Solo: 100 lei pentru fiecare dansator/dans
 2. Duo/Trio/Cvartet: 70 lei pentru fiecare dansator/dans
 3. Grup/Formație: 50 lei pentru fiecare dansator/dans

8.2. Dacă un dansator participă la mai multe momente de dans pe parcursul Festivalului, acesta va plăti taxa de participare pentru fiecare dans conform categoriei fiecarui moment de dans în parte.

9. ÎNSCRIERE

9.1. Înscrierea se va face exclusiv on-line, prin intermediul platformei de înscriere pusă la dispoziție de organizator pe website-ul festivalului Romania’s Dance Cupwww.romanisdancecup.com, completând formularul de înscriere în întregime, toate secțiunile fiind obligatorii.

9.2. Înscrierea se va face de către instructor sau reprezentantul clubului/studioului/școlii de dans, pentru fiecare moment în parte, respectând categoriile de vârstă și disciplinele de dans corespunzătoare.

9.3. După înscriere, participanții vor primi prin e-mail o confirmare a înscrierii cât și factura reprezentând valoarea taxei de participare în funcție de numărul de participări.

9.4. Plata taxei de participare se va efectua in unul din conturile IBAN ale organizatorului: RO05INGB0000999908631881 sau RO46BTRLRONCRT0577253201, acestea fiind specificate și pe facturile emise, împreună cu toate coordonatele pentru plată.

9.5. Validarea înscrierii se va face numai după achitarea taxei de participare.

9.6. După validare, înscrierea va putea fi vizualizată pe website-ul festivalului Romania’s Dance Cupwww.romanisdancecup.com.

9.7. Festivalul are o dată limită de înscriere, un număr limitat de dansatori şi dansuri permise în festival. Din momentul în care se va atinge limita maximă de înscrieri, nu vor mai fi acceptate alte înscrieri ulterioare.

9.8. În cazul în care, din varii motive, un participant sau o echipă înscrisă îşi anulează participarea la festival, aceştia nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere.

10. MUZICA

10.1. Muzica va fi încărcată prin intermediul platformei de înscriere pusă la dispoziție de organizator pe website-ul festivalului Romania’s Dance Cupwww.romanisdancecup.com în format MP3 de maxim 10 Mb. Aceasta va trebui să conţină o singură piesă (piesa pe care se dansează) pentru fiecare participant/formație în parte..

10.2. În cazul în care muzica nu poate fi încarcata la momentul înscrerii, aceasta va fi trimisă ulterior pe adresa de e-mail office@romaniasdancecup.com cu cel târziu 72 de ore înaintea începerii festivalului. 

10.3. Fiecare şcoală, club, asociaţie sau fundaţie sportivă este direct responsabilă privind drepturile de autor pentru muzica selectată și transmisă. Sunt interzise versurile ofensatoare, rasiste şi/sau care conţin limbaj sexual explicit. Nerespectarea acestor reguli duce la excluderea din Festival.

11. REGULI GENERALE

11.1. Prin înscrierea la festivalul Romania’s Dance Cup, Ediția I 2021 – Buftea participanţii acceptă regulile și regulamentul Romania’s Dance Cup, Ediția I 2021 – Buftea.

11.2. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a verifica vârsta dansatorilor, fie înainte, fie după prestaţia acestora. Dansatorii trebuie să fie în măsură să îşi dovedească vârsta.

11.3. Un reprezentant al fiecărei şcoli, club, asociaţie sau fundaţie sportivă trebuie să fie prezent în spatele scenei cu cel puţin 6 momente artistice înaintea intrării pe scena.

11.4. Organizatorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventualele accidente survenite în timpul festivalului. Această responsabilitate va fi asumată de către antrenor sau direct de participant. Se recomandă ca fiecare participant să deţină o asigurare medicală.

11.5. Comportamentul nesportiv şi perturbator în timpul evenimentului atrage excluderea participantului şi în anumite cazuri, şcoala, clubul, asociaţia sau fundaţia sportivă din cadrul festivalului.

11.6. Profesorii, antrenorii, însoţitorii, precum şi spectatorii, pot fi excluși din festival în cazul în care comportamentul acestora este considerat necorespunzător.

11.7. Coregrafiile originale sunt permise la toate disciplinele. Creativitatea, originalitatea ideilor şi a mișcărilor, precum şi efectele surpriză, sunt elemente importante în toate secţiunile de dans. De asemenea, coregrafiile trebuie să fie adaptate abilităţilor şi vârstei dansatorilor.

11.8. Costumele vor respecta un anumit cod etic, evitându-se astfel ţinutele indecente sau ofensatoare.

11.9. Punctele individuale sunt acordate doar la categoria solo. Toate celelalte categorii, precum: duo/trio/quartetgrupuri şi formaţii, sunt jurizate la nivel de grup. Coregrafia dansatorilor duo/trio/quartetgrupuri şi formaţii trebuie să exprime relaţionarea dintre aceştia.

11.10. Acelaşi dansator poate concura pentru două şcoli, dar nu la aceeaşi disciplină sau categorie.

11.11. Directorii de şcoli/cluburi sunt invitaţi să participe la deschiderea oficială a festivalului şi la festivitatea de premiere.

12. LOCUL DE DESFĂȘURARE

12.1. Alimentele şi băuturile sunt interzise în zona scenei, în zonele aferente culiselor/vestiarelor şi în zonele aferente scaunelor din locaţia de desfăşurare a evenimentului. Alimentele şi băuturile sunt permise doar în zonele special amenajate.

12.2. Este necesară păstrarea curățeniei în toate zonele de acces, toalete și vestiare.

12.3. Este interzisă blocarea culoarelor, casei scărilor și ieșirilor de urgență.

12.4. Respectarea regulamentului de ordine interioară a instituției în cadrul careia se desfășoară festivalul, este obligatorie de către toți participanții.

13. PREMII

13.1. Toți participanții la Festivalul Romania’s Dance Cup, Ediția I 2021 – Buftea,vor primi diplome de participare.

13.2. Cei mai buni dansatori vor primi  în plus trofee și medalii corespunzătoare locului obținut.

13.3. Marele PREMIU:
Cupa României
 pentru cea mai bună formație de dans + diplomă + 5000 ron

13.4.Alte premii:
Premiul pentru cel mai bun dansator: cupă + diplomă + 1000 ron
Premiul pentru cel mai impresionant dans: cupă + diplomă + 1000 ron
Premiul pentru cea mai buna coregrafie: cupă + diplomă + 500 ron
Premiul pentru cele mai frumoase costume: cupă + diplomă + 500 ron

13.5. Premiile în bani se vor vira ulterior în conturile puse la dispoziție de către premianți.

14. Dispoziţii finale

14.1. Organizatorul nu se obligă să suporte cheltuielile de cazare, deplasarea şi masa participanţilor din cadrul festivalului.

14.2. Sunt interzise materialele de recuzită care aduc deservicii altor participanţi, (ex. ulei, puf, pudra de talc, etc).

14.3. Sunt interzise efectele speciale, cum ar fi: foc deschis sau foc de artificii.

14.4. Accesoriile sunt permise, atâta timp cât sunt aşezate rapid înaintea începerii coregrafiei şi scoase de pe scenă la sfârşitul numărului de către dansatori.

14.5. Organizatorul  nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru vătămările corporale sau pierderile de bunuri.

14.6. Prin înscrierea la festival, participanţii (dansatorii, profesorii, antrenorii, coregrafii) îşi dau acordul ca organizatorul Festivalului Romania’s Dance Cup, Ediția I 2021 – Buftea  să folosească orice conţinut media în care aceștia vor aparea (fotografii, clipuri video, etc). Participanţii nu vor avea dreptul să pretindă foloase materiale sau bani în schimbul conţinutului media în care aceştia apar.

14.7. Prin înscrierea la festival, participanţii (dansatorii, profesorii, antrenorii, coregrafii) acceptă prelucrarea și stocarea oricăror date cu caracter personal comunicate organizatorului Festivalului Romania’s Dance Cup, Ediția I 2021 – Buftea, odată cu completarea formularului de înscriere, atât înaintea, cât și după încheierea acestui Festival, în baza Regulamentului 2016/679/UE aplicabil din data de 25 mai 2018.

14.8. Prin înscrierea la festival, participanţii (dansatorii, profesorii, antrenorii, coregrafii) acceptă ca  organizatorul Festivalului Romania’s Dance Cup, Ediția I 2021 – Buftea să folosească adresele de e-mail completate pe formularele de înscriere pe platformă de mailing MailChimp.com în vederea transmiterii oricaror detalii referitoare la acest Festival sau viitor, cât și pentru transmiterea invitațiilor la evenimentele viitoare

14.9. Festivalul se va desfășura fizic cu prezență pe scenă respectând toate normele și regulile igienico-sanitare conform dispozițiilor legale în vigoare la data evenimentului. Purtarea măștii este obligatorie, organizatorul  va pune la dispoziția participanților și a invitaților acestora dezinfectant.

14.10. Sala în care se va desfășura evenimentul are o suprafață de 1000mp și va funcționa la o capacitate maximă de 30% sau chiar mai puțin, pentru respectarea distanțării sociale conform prevederilor legale. Va mai fi pusă la dispoziție încă o sală de 1000mp unde copiii se vor schimba și/sau antrena înainte de intrarea pe scena. Intrarea pe scenă și ieșirea se vor face pe culoare separate.

14.11. Parinților și invitaților copiilor participanți le este interzisă intrarea în încaperea unde copiii se schimbă/antrenează. Le va fi permis accesul numai antrenorilor/instructorilor de dans.

14.12. Vor fi amplasate monitoare in afara locației pentru difuzarea și urmărirea live a momentelor de pe scena. Gradina Domeniului Stirbey are o suprafață generoasă de 240.000 mp.

14.13. Pe perioada desfășurării Festivalului Romania’s Dance Cup, accesul pe Domeniul Știrbey se va face numai în urma semnării unei declarații pe proprie răspundere privind simptomele medicale ale unei persoane infectate cu virusul SARS-COV-2 si respectare termenilor și condițiilor de participare, cât și a tuturor regulior igienico-sanitare conform dispozițiilor legale în vigoare în ceea ce privește protecția împotriva bolilor infecțioase. Pentru persoanele minore declarația va fi semnată de unul dintre părinți sau tutorele legal.

14.14. Organizatorul acestui Festival este Școala de dans si gimnastica HONEY DANCE STUDIO, avand cadru juridic S.C. Family Building Concept S.R.L. cu sediul în București, Str. Foișorului, nr. 18, bl. F12C, sc. 2, et. 2, ap. 47, cam. 3, sector 3, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J40/17621/2018, având cod unic de înregistrare 40282482, în parteneriat cu PRIMARIA ORAȘULUI BUFTEA prin intermediul CENTRULUI CULTURAL AL ORAȘULUI BUFTEA.