Diana Mateescu

Membru juriu sectiunile: Balet, Contemporan, Dans Clasic, Dans de Caracter, Jazz, Lyrical, Fantezie Coregrafica, Folclor National, Folclor International, Acro Dance, Gimnastica Ritmica, Gimnastica Aerobica, Majorete.

Cu o cariera pedagogica de aproape 40 de ani in cadrul Liceului de Coregrafie Bucuresti, doamna Diana Mateescu a avut si are rezultate extraordinare. Detine Diploma pentru merite deosebite in activitatea la catedra si pentru rezultate remarcabile obtinute in formarea si educarea tinerilor, oferita de Ministerul Educatiei si Cercetarii in anul 2006. A fost sef de catedra de specialitate timp de 10 ani.

Absolventa a Liceului de Coregrafie Bucuresti in 1978, a urmat cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale Bucuresti fiind licentiata in specializarea Artele Spectacolului (Coregrafie).

A obtinut premiul pentru cea mai buna coregrafie din cadrul concursului International de Dans Clasic si Contemporan Editia a II a, Sibiu, 2009.

A antrenat, alaturi de doamna Maria Girba, sportivele de performanta a lotului National de Gimnastica Ritmica, pe partea de balet.

A obtinut numeroase premii cu elevii sai in cadrul concursurilor nationale si internationale de balet (Olimpiade de Coregrafie, YAGP, TANZOLYMP, Berlin).

A participat la numeroase cursuri de formare si specializare sustinute de personalitati internationale precum Gilbert Mayer – maestru de balet al Operei din Paris si profesor de talie internationala, Paul Boos de la trustrul Balanchine, Arlette Van Boven de la compania Jiri Kilian (contemporan), Tom Bosnan scoala regala de dans din Olanda (caracter).

A realizat regia artistica si momente coregrafice în cadrul galelor si spectacolelor Liceului de Coregrafie, sustinute pe scena Operei Nationale Bucuresti, Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian.